Tango voor beginners

Gratis proefles

Tijdens de gratis proefles, altijd aan het begin van een lessenserie, kun je zonder verdere verplichtingen kennismaken met de Argentijnse Tango en/of de docenten. Rustig ontdekken of deze dans je ‘pakt’, op les wilt en misschien of je kunt voelen waarom anderen zo gepassioneerd tango dansen. Vanwege het beperkte aantal plaatsen vragen we je om je alleen in te schrijven voor deze proefles als je serieus overweegt (en ook de tijd/gelegenheid hebt) om te starten met de wekelijkse lessen. Mocht de eerste les echt niet bevallen en je dus toch niet op les willen komen, even goede vrienden, dan kost deze les je niets. Is het lesseizoen eenmaal gestart dan kun je nog instromen in de lessen door een of meerdere privelessen te boeken. En heb je geen partner, dan kun je tijdens de proefles proberen een match te maken. Mocht er geen passende partner zijn dan doen wij ons uiterste best om toch een danspartner voor je te vinden. In september en eind januari/begin februari zijn gratis proeflessen voor beginners.

Voor ervaren dansers is er altijd gelegenheid om kennis te maken met de dansstijl en de lesmethodiek van de docenten. Neem contact op met Karin, dan kijken we in welke les je het beste past en wanneer je kunt komen kennismaken. 

Nieuwsgierig geworden, willen jullie (of wil jij) meedoen met een van deze proeflessen?

Wekelijkse lessen

Tweemaal per jaar start een nieuwe beginnerscursus en herstarten de cursussen voor dansers. Instromen kan ook nu: voor beginners meestal voorafgegaan door een of meerdere priveles(sen) of de Sensual Sunday (eventueel in combinatie met priveles).

Reguliere lessen bieden je ontwikkeling van je techniek, je dansvocabulaire en je muzikale interpretatie. Iedere week, na een korte techniek oefening, herhalen we en geven we je nieuwe lesstof.

Daarnaast heb je als cursist tijdens de lesweken gratis toegang tot de oefenavonden, zodat je direct het geleerde in praktijk kunt brengen. Deze combinatie helpt je om te groeien in de dans en te genieten van dansavonden waar ook ter wereld.

Hier vind je het complete lesrooster. Annulering/restitutie van een inschrijving voor aanvang cursus is mogelijk, tijdens het lopende cursusseizoen alleen in zeer uitzonderlijke omstandigheden.

Nieuwe beginnersgroep, serie van 15 lessen start direct na de proefles, dus 18 September. De totale cursus kost 205 euro per persoon en bestaat uit 15 lessen van 60 minuten + 15 minuten practice tijd. Er zijn geen lessen in vakantieweken. Cursisten hebben gratis toegang tot de oefenavonden tijdens de lesweken en de daarin vallende vakanties.

 

Privé lessen en openingsdans

Wil je met je partner op een af te spreken tijd/dag kennismaken met de Argentijnse Tango, overweeg dan een privé les. Alle aandacht voor jullie, directe bijsturing, intensief leren. Heb je geen partner dan kun je deze ook alleen boeken. En dans je al langer en wil je werken aan je techniek, een bepaald type bewegingen of aanwijzingen krijgen over het verfijnen van je dans, dan kunnen privé lessen je zeker ook verder helpen. Een privé les van 1 uur kost 50 euro.

Ga je trouwen, zoek je een mooie openingsdans en ben je uitgekomen bij de Argentijnse Tango? Mooi! Cheek2Cheek begeleidt jullie in een serie lessen naar een mooie openingsdans op door jullie gekozen muziek. Klein en ingetogen, groots en expressief, complex of eenvoudig. Een complete choreografie of dansen vanuit het gevoel en improvisatie. Alles kan. Een serie van 5 x 1 uur les alleen voor jullie kost 220 euro. Dan heb je een mooie basis. Wil je meer, dan boek je nog een tweede pakket of losse lessen erbij.

Sensual Sunday

Een bijzondere kennismaking met de Argentijnse Tango, zonder dat je wekelijkse lessen volgt. Een romantische middag uit. Of een mooi kado voor je partner of voor vrienden. Dat is de Sensual Sunday.

 

In 2,5 uur leren we je leiden en volgen, geven je een mooie basis van de tango en bieden enkele verrassende bewegingen. Met een koffie/thee pauze en een drankje aan het einde van de les, heb je een mooie, intense besteding van de zondagmiddag.

Het programma van de Sensual Sunday:

Binnenkomst vanaf 13.30 uur

1e lesblok: 14.00 – 15.30 (daarna een kopje koffie of thee)

2e lesblok: 15.45 – 16.45 (daarna afsluiting van de middag met een drankje)

De kosten zijn 85 Euro per paar voor deze Sensual Sunday. Minimaal 5 en maximaal 12 paren. Past deze datum niet, er komen vanzelf nieuwe data. Past de zondag je niet, of wil je liever een langere middag, eventueel aangevuld met een diner arrangement, dan is de Dance&Dine middag (helaas alleen op afspraak met een door jullie samen te stellen groep) wat voor jullie.

Annuleren van deelname kan tot 1 week voor aanvang, daarna tot 2 dagen voor aanvang 50% restitutie, laatste 2 dagen voor aanvang en de dag zelf geen restitutie meer mogelijk. 

Willen jullie meedoen met Sensual Sunday? In de agenda (en op het inschrijfformulier) vind je de data.

Dance & Dine

In een middag een mooie basis van de Argentijnse Tango leren en na afloop misschien lekker gaan eten bij Restaurant Hoog Vuur? Ter afsluiting nog even kijken of zelfs meedansen in een echte salon? Dat kan als je met een groep gelijkgestemden een Dance & Dine middag boekt.

In 3,5 uur leren we je leiden en volgen, leggen we een mooie basis van de tango en bieden we genoeg variatie en ‘stuurkunst’ om al je eerste passen in de salon te kunnen zetten. Met een koffie/thee pauze en een drankje aan het einde van de les, heb je zo een heerlijke besteding van je zaterdag.

Na afloop van de middag kun je binnendoor naar Restaurant HoogVuur voor een passend diner arrangement. Dance & Dine arrangementen zijn op afspraak, breng minimaal 4 paren bij elkaar en we plannen samen een geschikte datum.

Het programma van de Dance & Dine middag

Binnenkomst vanaf 13.00 uur
1e lesblok: 13.15 – 14.45 (daarna een kopje koffie of thee)
2e lesbok: 15.15 – 16.15 (drankje naar keuze)
3e lesblok: 16.45 – 17.45

17.45: Naar wens gereserveerde tafel bij Restaurant Hoog Vuur met 2-gangen diner (vrij kiezen van de kaart), 1 drankje tijdens het diner en een koffie/thee na afloop p.p.

De kosten voor alleen de workshop zijn 100 Euro per paar (of 180 per paar incl. diner). Hiervoor krijg je samen 3,5 uur les, een kopje koffie of thee in de eerste pauze en een drankje bij de 2e pauze. Minimaal 4 paren samenbrengen voor deze middag.

Restaurant Hoog Vuur ligt direct naast de Danswerkplaats en biedt een prachtige voortzetting van deze middag. De Dance&Dine is altijd alleen op afspraak.

Annuleren van deelname kan tot 2 weken voor aanvang, daarna tot 1 week voor aanvang 50% restitutie, laatste week voor aanvang en de dag zelf geen restitutie meer mogelijk. Annulering van het diner gedeelte kan tot 2 dagen voor aanvang.

Willen jullie een Dance & Dine middag aanvragen, dat kan hier.

Testimonials

Afgelopen periode tangolessen gevolgd van Karin en Joris. Ik heb er erg van genoten. Er hangt een prettig sfeer in de les en Karin en Joris hebben erg oog voor detail. Naast de figuren kijken ze ook naar het technisch aspect en kijken ze goed per persoon wat je als leerling nodig hebt. Ik zou ze zeker aanraden!
Marielle

Wat krijg je hier tof les, het plezier spat er van af en er wordt op een hele positieve manier gecorrigeerd waar nodig. Echt een aanrader!
Hans

Karin en Joris dansen en doceren met passie. Het is leuk om naar ze te kijken en om de tango te leren
Petra

Liefdevolle les krijg je bij deze dansschool
Wolly

Super mooie energieke workshop van Karin gehad.
Lies

Contactformulier

Heeft u nog vragen? Kunnen wij u verder helpen? Neem dan contact met ons op.