Lesrooster
Workshops
Evenementen

Cheek2cheek biedt wekelijkse lessen op verschillende niveau’s op de dinsdag en woensdag. Ons lesprogramma wordt stap voor stap opgebouwd en brengt dansers van een goede basis (mooie omhelzing en voldoende variëteit in beweging, genoeg om naar oefenavonden en salons te gaan en je comfortabel te voelen op de dansvloer.)

Van beginners zonder enige ervaring die de essentie willen leren, naar basics voor een goede, degelijke basis, via Intermediate (meer diepgang in de basis en verbreding van de techniek, inzicht in muzikaliteit en creativiteit) naar Experienced (kennis vergaren van alle mogelijke technieken en bewegingen). Met als hoogste niveau de Ultimate (waar alle technieken in volle rijkdom creatief verbonden kunnen worden met frivoliteit indien mogelijk en totale muzikale vrijheid). Dit voorjaar zal er geen Ultimo klas zijn maar wel een salonklas met extra aandacht voor het navigeren en dansen in een drukke salon.

We moedigen cursisten aan om zo intensief mogelijk te trainen door tijdens de lesweken voor hen de oefenavond gratis toegankelijk te maken. In de lessen is altijd aandacht voor techniek, lesstof wordt herhaald en telkens worden er nieuwe elementen aan toegevoegd.

Naast Bart en Karin, zijn Mariano en Luciana docenten in Amersfoort. Hij  heeft  jarenlang in London met Maral zijn school gehad. Mariano is jarenlang violist bij Sexteto Milonguero geweest en heeft overal ter wereld tangomuziek gespeeld. Op dit moment werkt hij samen met Luciana. Zij heeft zeer veel ervaring opgedaan tijdens haar jaren als docente in Italie en als gastdocente op andere plekken.  De weken dat Luciana in Buenos Aires is neemt Sofie van Roesel haar lessen over. Meer over deze docenten, hun visie op de tango en enkele filmpjes vind je hier.

Gratis proeflessen

Wij nodigen alle geinteresseerden van harte uit om eens kennis te maken met ons en onze lesmethode tijdens de gratis proeflessen voor beginners. In het voorjaar zijn er geen vaste proeflessen voor dansers. Wil je kennismaken met de docenten of kijken of er een match mogelijk is dan maken we daar samen een afspraak voor.

 

Zoek je nog een partner, of wil je met ons overleggen over je lesniveau, dan helpen we je graag. Neem contact op via de Contact pagina.

Wil je meedoen aan een proefles?

Lesrooster voorjaar 2024

Het volgende seizoen start 6/7 februari. Voor beginners is er een gratis proefles op 7 februari (en mogelijk ook op 6 februari).  Op dinsdag geven Bart en Karin de lessen op woensdag Mariano en Luciana. Dans je al en wil je kennismaken met de school, neem dan even contact op met Karin

Dinsdag docenten Bart en Karin 

19.00 – 20.00 les, 20.00-20.15 15 min practice

Intermediates (1-3 jaar ervaring)

20.00-20.15 15 min practice, 20.15 – 21.15 les

Basics (0,5 – 1,5 jaar ervaring)

21.15 – 22.15 les, 22.15-22.30 15 min practice

Salonklas, niveau Experienced (of meer). Gezocht: Zeer ervaren leider. Alles over klein, muzikaal dansen in een mooie ronda in beperkte ruimte.

Woensdag docenten Mariano en Luciana

19.00 – 20.00 les, 20.00-20.15 15 min practice

Experienced (3 – 5  jaar ervaring) Gezocht: niet zo lange volger die wil dansen met vrouwelijke leider.

20.00-20.15 15 min practice, 20.15 – 21.15 les

Very Experienced (5-8 jaar of meer ervaring)

21.15 – 22.15 les, 22.15-22.30 15 min practice

Absolute Beginners, je hebt geen voorkennis nodig (maar dat mag natuurlijk wel). Herstarters of rol wisselen ook welkom. Gezocht: 2 jonge, wat langere volgers.

De cursus bestaat uit 15 (beginners 14) lessen van 60 minuten. Voor of na je les heb je 15 minuten practice tijd. De docenten zijn er dan voor je voor specifieke vragen. Practice van de 1e en 2e les zijn gezamenlijk. Kosten: 205 per persoon (beginners 192 per persoon). Cursisten hebben in de lesweken (en daarin vallende vakantieweken) altijd gratis toegang tot de oefenavond (normaal 4 euro). Er zijn geen lessen in de vakantieweken (20/21 februari, 30 april/1 mei en 6/7 mei) Laatste les op 4/5 juni. Losse les of bij een gepland kort lesblok is 15 euro per les. Restitutie van lesgeld kan alleen in zeer uitzonderlijke gevallen.

Afgelopen periode tangolessen gevolgd van Karin en Joris. Ik heb er erg van genoten. Er hangt een prettig sfeer in de les en Karin en Joris hebben erg oog voor detail. Naast de figuren kijken ze ook naar het technisch aspect en kijken ze goed per persoon wat je als leerling nodig hebt. Ik zou ze zeker aanraden!
Marielle

Karin en Joris dansen en doceren met passie. Het is leuk om naar ze te kijken en om de tango te leren
Petra

Workshops

Workshops voor beginners: wil je een korte kennismaking met de Argentijnse Tango? Je kunt je inschrijven voor de Sensual Sunday of met een groep vrienden een Dance&Dine boeken.

 

Zoek je een workshop op maat, prive of zakelijk, neem dan contact op met Karin Venverloo zodat zij een aanbod kan samenstellen. Dat kan een gewone introductie workshop zijn, maar ook een workshop met voor jullie passende thematiek (communicatie, leiderschap, oid).

Workshops voor dansers: regelmatig organiseren wij workshops of korte lesblokken rondom een bepaald thema. Hiermee verdiep je je kennis van de tango en verfijn je je dans.

 

Zo nu en dan nodigen we gastdocenten uit ter inspiratie. Alle geplande workshops staan in de agenda, worden in de nieuwsbrief vermeld en zijn te vinden op de Facebook pagina van Cheek2Cheek.

Overige evenementen

Naast de wekelijkse lessen, workshops, oefenavonden en vaste salons zijn er regelmatig bijzondere activiteiten: samenwerking met de Dias Latinos, de Flint, Theater de Lieve Vrouw of andere prachtige locaties waar Cheek2Cheek een salon mag organiseren, workshops kan geven of optreedt.

In de agenda staan deze evenementen vermeldt, maar wil je op de hoogte blijven dan kun je je beter aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Wat krijg je hier tof les, het plezier spat er van af en er wordt op een hele positieve manier gecorrigeerd waar nodig. Echt een aanrader!
Hans

Super mooie energieke workshop van Karin gehad.
Lies

Contactformulier

Heeft u nog vragen? Kunnen wij u verder helpen? Neem dan contact met ons op.