Argentijnse Tango kun je leren!
Lessen & turbo Workshops & demo's salons & oefenen DJ Arthur Links

informatie & contact

 

Een workshop Argentijnse Tango is een mooie afwisseling tijdens een trainingsdag of een inspirerende aanvulling op een leiderschaps- of managementprogramma, een prettige onderbreking op uw familiefeest of een grappig intermezzo tijdens een bedrijfsuitje. Voor een dag of een weekend vol met Argentijnse Tango bieden wij u de Turbo Tango Dag(en) op maat aan. Demonstraties (optredens) geven een spannende onderbreking van uw feestavond, tijdens uw braderie of opening. Ondersteuning in een coachingstraject door metaforen uit de tango. Cheek2Cheek vult aan waarbij contact, samenzijn, communicatie en leidinggeven centraal staan. Een ideaal hulpmiddel bij de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. Deze activiteiten worden geheel in overleg met u samengesteld. Prijzen op aanvraag.

Een mooi voorbeeld van een ingevulde (feest)avond met demonstraties, livemuziek en workshops vindt u via deze link.

(scroll naar beneden voor informatie over onze optredens)

Workshops: Tango en leidinggeven

Wat kunt u als manager leren van de tango? De Argentijnse Tango is bij uitstek geschikt om te gebruiken als visueel/gevoelsmoment in een cursus of training rondom het thema Leiderschap. Juist door fysiek bezig te zijn met enkele kernthema's wordt een andere invalshoek gegeven aan het trainingsprogramma. Elementen uit het workshop programma: Leiding geven en leiding ontvangen. Rekening houden met de ander. Niet dwingen, maar ruimte geven. Eigen inbreng, creativiteit. Werken vanuit je eigen kracht/standvastigheid. Leiding van anderen accepteren en naar eigen inzicht vertalen in acties. Loslaten, afstemmen, in contact zijn.

Workshop: elementair Tango dansen

Elementen uit het workshop programma: Basisprincipes van de Tango. Leiden en volgen, luisteren en dansen. Balans en as. Techniek en variaties en daarmee leren spelen.

Het is ook mogelijk om voor uw gezelschap (een) Turbo Tango Dag(en) te organiseren. Locatie en data in overleg.

Voor meer informatie over deze workshops voor bedrijven en particulieren, neem s.v.p. contact op met Karin Venverloo: karin(apenstaartje)cheek2cheek.nl

Enkele voorbeelden van recente workshops:

Workshop voor een bedrijfsdag met een grote diversiteit aan workshops. Waarbij eerst de belangstelling is gewekt door een demonstratie met livemuziek. In de workshop is veel van partner gewisseld, wat de onderlinge verbondenheid sterk heeft ontwikkeld. Deze workshop kreeg in de evaluatie als enige een 10 van de deelnemers.

Workshop aan een groep, bestaande uit voornamenlijk "stoere mannen", rondom het thema leidinggeven. Essentieel hierbij was het doorbreken van rolpatronen en ruimte creeeren waarin mannen elkaar durven vasthouden en samen gaan bewegen.

Workshop tijdens de opening van een cultureel weekend. Geheel onverwacht worden de aanwezigen na een korte demonstratie uitgenodigd om zelf wat eerste passen te maken.

Workshop op een vrijgezellenfeest. De aanstaande bruid en bruidegom en hun vrienden ontmoetten elkaar tijdens de workshop, waarbij hen werd verteld dat ze in een uur hun openingsdans gingen leren. Uiteraard niet haalbaar, maar wel erg leuk om te doen. Deze workshop was doorspekt met humor en was ontspannen, niks moest.

Workshop voor een organisatie in de gezondheidszorg, werkend aan een structuurverandering: Thema communicatie, partner, vertrouwen. vanuit het thema "het balboekje" dat deze organisatie had samengesteld zijn we gaan werken aan de drie genoemde thema's. Hoe belangrijk is de juiste communicatie met je collega's en hoe merk je of je elkaar begrijpt. Wat wil het zeggen om samen te werken en elkaars partners zijn in een project. Hoe goed vertrouw je je collega en durf je je daarin te laten gaan.

Workshop op een marketingcongres: Thema "It takes 2 to Tango". Vanuit dit thema de relatie tussen leider en volger, het partnership (zoals ook tussen marketingbureau en de klant) helder gemaakt en de groep dmv praktijktraining laten voelen hoe belangrijk het is om een goede communicatie over en weer te hebben.

Workshop op een verjaardag: Een niets vermoedend gezelschap twee uur lang laten kennismaken met leiden en volgen, de muziek, enkele passen. Vooral een prettige ontspannen sfeer zoeken waarin niemand iets moet, maar er met plezier wordt meegedaan.

Workshop op een familiefeest: Een gemengd gezelschap van jong tot oud in een uurtje laten kennismaken met de tango. Voor de jeugd natuurlijk lekker ontspannen en met een lach en voor de ouderen niet te complex en niet te snel. Voor de overigen een gedetailleerde kennismaking met de eerste beginselen van de tango.

Workshop tijdens een cultuurmanifestatie in Vathorst: een kleine, steeds wisselende groep mensen supersnel laten kennismaken met de Tango. Totaal 2 uur durende workshop, maar sommige aanwezigen bleven 10 minuten, anderen 2 uur en tijdens deze 2 uur kwamen regelmatig nieuwe mensen aanlopen.

Workshop voor een adviesorganisatie. Onderdeel van een dagprogramma waarin de aanwezigen konden kiezen voor golf, tango of een concert. Een groep van ca. 10 paren in een uur laten voelen wat de passie van tango is.

Workshop voor een grote verzekeringsmaatschappij. 8 paren in ong. 1,5 uur laten kennismaken met de Tango, met als thema "aandacht voor elkaar".

Workshop voor Peuterspeelzaalleidsters. 30 Leidsters de beginselen van de Tango geleerd in een 1 uur durende workshop met als thema : leiding geven en leiding ontvangen .

Workshop voor een bedrijf op het gebied van Facilities Management. 10 Paren in 2,5 uur de beginselen van de Argentijnse Tango geleerd waarna ze dit aan de overige collega's hebben getoond. Deze workshop is georganiseerd i.s.m. Ziezo, Creatieve Workshops, zie www.ziezoworkshops.nl.

Optredens/Demonstraties

U kunt Cheek2Cheek vragen om een optreden te verzorgen tijdens uw feest, diner, opening, braderie of bedrijfsbijeenkomst. Naast demonstraties op muziek uit de "gouden jaren" vinden wij het erg leuk om een show te geven op moderne (niet-)tangomuziek. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om " de Pantera's" uit te nodigen. Een groep van drie vrouwen, meestal vergezeld door een heer die een bijzondere voorstelling geven waarin de Tango wordt gepresenteert als levenskunst, onderdeel van alle dagelijkse beslommeringen in het leven.

Karin en Jelle worden regelmatig door tangogelegenheden, bij festivals of voor films gevraagd om op te treden. Hieronder enkele voorbeelden van gegeven demonstraties.

Karin en Jelle dansten de afsluitende act bij Scenecs, het filmfestival voor jonge filmmakers in Amersfoort. Naast de tango act "Roxanne" dansten ze mee met livemuziek van TangoCanto. Hier enkele foto's van fotograaf Robin Eggenkamp.Bekijk ook zijn website.

Ook fotograaf Douwe-Jan Bakker heeft opnames gemaakt bij Scenecs:

Optredens Karin en Arthur, Karin en Jelle en de Pantera's (tangotheatergroep) op meerdere locaties/feesten.

Dias Latinos 2007 optreden van Karin en Jelle op het nummer Adios Nonino.

 

Karin en Jelle dansen op een snelle milonga tijdens de Dias Latinos 2007

 

 

 

Terug naar Homepage