Argentijnse Tango kun je leren!
Lessen & turbo Workshops & demonstraties salons & oefenen Agenda & Links

info, contact & nieuwsbrief


Algemene informatie over Cheek2Cheek, school voor Argentijnse Tango in Amersfoort.

Wil je tangoles in Amersfoort of op locatie, wil je priveles Argentijnse Tango, een tangoworkshop of demonstratie, neem dan contact op met ondergetekende. Onderaan lees je een korte biografie van Karin. Danslessen worden gegeven in De Danswerkplaats, Oude Fabriekstraat 20 in Amersfoort, maar het is ook mogelijk met een groep vrienden tangoles op locatie te laten verzorgen.

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het informatie aanvraagformulier.

Informatie, Cheek2Cheek, Karin Venverloo
tel: 033-4340351 of mobiel 06- 51049470

Ik reageer altijd zeer snel op berichten van de voicemail (of reguliere mail). Het heeft dus echt zin om uw vraag en telefoonnummer in te spreken!
E-mail: karin apenstaartje cheek2cheek.nl
Postadres: Veensekom 56, 3831 RE Leusden

Kamer van Koophandel: 32145020

Je kunt me ook gratis via SKYPE bereiken: (info www.skype.com) SKYPE contact: karintango

Leslocatie: De Danswerkplaats, Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort. Zet op je tomtom hoek Brabantsestraat, Kleine Koppel. Gratis parkeren aldaar. loop door het hek door tot Restaurant Hoog Vuur. Daarvoor rechts de blauwe deur, binnen de deur links.

Nu Nederland is geraakt door de muziek van de Argentijnse Tango willen wij je kennis laten maken met deze fascinerende dans. Een Tango dansen is spelen met het leiden en volgen. Wij leggen in de cursussen de nadruk op een snelle start met basisbewegingen. In enkele lessen dans je zo een aardige tango. De verdieping en verfijning komt daarna.

Zo kun je snel komen dansen op een van de Tangosalons of oefenavonden in Amersfoort.


 

(Karin en Arthur, tot 2014 de docenten van Cheek2Cheek)

Arthur en ik hebben voor alle cursisten bij de Dias Latinos 2012 een kort filmpje opgenomen met de uitleg van enkele basis bewegingen van de tango. Zo krijg je een kleine indruk van de dans en van ons als docenten.

 

Hieronder ziet u een 10 minuten durend filmpje waarin onze lesmethode, opbouw en de locatie worden geintroduceerd. Het is nog een ruwe versie van onze introductiefilm. Binnenkort volgt een mooiere versie. Maar als u nu al nieuwsgierig bent...

 

Profiel Karin Venverloo

Karin is de oprichter en eigenaresse van Cheek2Cheek (start in 2002). Zij heeft een lange danshistorie: danste vanaf haar 4e jaar tot haar 14e jaar (jazz)ballet, heeft enkele jaren stijldansles gegeven in Amsterdam, trad op met een volksdansgroep in Enschede, nam salsales en heeft jarenlang flamenco gedanst. De dag dat zij haar eerste Tangoles had besefte ze dat dit haar op het lijf geschreven was en werd het haar passie. Karin heeft les genomen in Den Bosch bij Cocky en Ali, later bij Birkit en Muzaffer in Utrecht. Karin blijft continu leren, dat geeft haar inspiratie, verrijking en leren is leuk. Meestal zomerweken en intensieve Masterclasses bij haar grote voorbeelden: Chicho Frumboli & Juanita, Sebastian Arce & Mariana, Damian Rosenthal & Celine, Fabian Salas & Carolina, Pablo & Dana.

Karin danst met veel energie en beleeft iedere dans intens. Ze heeft naast een groot hart voor de klassieke tango muziek een speciale belangstelling voor tangodansen op moderne muziek. Zij danst zowel milonguero als open stijl en kiest hierin haar eigen accenten. Karin houdt van het toevoegen van nieuwe technieken in haar dans en zoekt altijd naar de uitersten in tango: van intiem en klein naar spectaculair en groot. Als danspartner is ze als een kameleon, verandert in een oogwenk van klein en subtiel naar groots en meeslepend, afhankelijk van de partner waar ze mee danst. In iedere stijl vindt ze makkelijk haar weg en heeft in een oogwenk door wat het beste past bij haar partner.

In haar lessen legt ze de nadruk op de rol van de volger en verfijnt het leiderschap van de heer door hem te vertellen wat zijn leiderschap doet voor de volger. Haar inzicht in beweging en haar vergaande kennis van alle tangotechnieken geven onuitputtelijke bron voor nieuwe lessen en inzichten voor haar cursisten. Ze gebruikt veel techniek en oefeningen in de opbouw van een les en legt graag in detail de oorsprong en schoonheid van een beweging uit.

Karin gebruikt haar ervaring en kennis uit het bedrijfsleven om workshops tango en leidinggeven en workshops rondom communicatie en contact te kunnen geven. Tegenwoordig wordt Karin regelmatig gevraagd voor lessen CKV op middelbare scholen en ROC's. (T@ngo4U). Haar aanpak en didaktiek werkt goed en ze weet hoe ze jongeren kan enthousiasmeren en bij de les kan houden. Daarnaast heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden in het lesgeven aan senioren. Deze lessen noemt ze TangoPlus.

Naast de lessen, salons, workshops en demonstraties houdt Karin van de randen van de tango: Ze schreef regelmatig voor La Cadena, en heeft twee jaar de publiciteit voor Tangomagia, het grote internationale tango festival in Amsterdam, verzorgd. Ze heeft meerdere malen een theatergroep begeleid dat een stuk instudeerde waarin de tango centraal stond en was ze betrokken bij de communicatie van een Argentijnse Bodega (Salentein) die zich breder wil profileren in Nederland door de inzet van Tango als communicatie-instrument. Karin heeft een droom: een facilitair centrum in Amersfoort waar allerlei dans en bewegingsdisciplines samenkomen. Op 1 april 2014 wordt deze droom werkelijkheid en start in De Nieuwe Stad in Amersfoort "De Danswerkplaats" een permanent centrum voor dans met perfecte verende vloer en fijne sfeer. De Nieuwe Stad is het bruisende centrum voor creativiteit van Amersfoort, De Danswerkplaats is hier op de mooiste plek van de stad beland!

Cheek2Cheek wil mensen uit Amersfoort en omstreken op een leuke en ontspannen manier laten genieten van dansen. Hiervoor organiseren we lessen, maar bieden ook veel mogelijkheden om te oefenen op de oefenavonden en salons.

Lessen: wekelijkse lessen, privélessen, intensieve zondagmiddagen en Turbo Tango weekenden voor beginners en opfris/verdiepingsweekenden. Deze weekenden worden vaak ook op maat gegeven voor een vriendenclub of familie. Daarnaast worden er specifieke lessen voor senioren (TangoPlus) en jongeren (T@ngo4U) gegeven.

Optredens: demonstraties, workshops en proeflessen op locatie en tijdens (bedrijfs)feesten.

Salons: oefenavonden en salons in De Danswerkplaats in Amersfoort