Argentijnse Tango kun je dansen!
Lessen & turbo Workshops & demo's salons & oefenen Agenda & Links

informatie, introductiefilm & contact

Argentijnse Tango leer je door het te dansen. Kilometers maken, zeggen wij in de lessen. Uiteraard moeten we je daar dan ook de mogelijkheid voor geven.

Iedere donderdag avond kun je komen oefenen in De Danswerkplaats. Kom met een partner. Je hoeft uiteraard niet op les te zijn bij Cheek2Cheek. Een team van vrijwilligers ontvangt je. De oefenavond is van 21.00 tot 23.30 uur. Vragen stellen kan. Ben je beginnend DJ en wil je een keer draaien, of ben je een orkest en wil je een keer voor dansers spelen, alles kan. Entree 3 euro, gratis voor cursisten. Ook in vakantieweken gaat de oefenavond gewoon door.

In De Danswerkplaats zijn twee, totaal verschillende salons: Iedere 2e zaterdag De Underground, de experimentele salon met tango's, mooie wereldmuziek en juweeltjes uit allerlei muziekstijlen. Vaste Dj is Arthur, de grote maestro van de alternatieve tango muziek. Entree 8 euro. Van 20.30 tot 01.30 uur.

Iedere 3e zaterdag van de maand Milonga La Roca, soms vooraf een workshop (volg hiervoor de link). Hier komen de die-hard tango dansers aan bod. Speciaal voor hen is de salon extra lang: in principe 6 uur zolang er meer dan 15 personen zijn, anders stoppen we eerder, uitloop is ook mogelijk, soms met DJ en soms met een speellijst. De salon heet dus Milonga La Roca en er worden top DJ's uit binnen- en buitenland uitgenodigd. Het is mogelijk om te blijven slapen en bij veel belangstelling is er een Morning After Milonga. Alle informatie is te vinden op de speciale facebookpagina van La Roca. Van 21.00 tot 03.00 (stoppen eerder bij minder dan 15 mensen of tot 04.00 bij meer dan 15 mensen).

De Danswerkplaats is onderdeel van De Nieuwe Stad, de bruisende nieuwe culturele hotspot van Amersfoort. Adres: Oude Fabriekstraat 20 in Amersfoort. Ingang van het terrein is Kleine Koppel 70. Dit is op de hoek met de Brabantsestraat (zet deze kruising op je tomtom). Ingang door het hek. Op het pand staat groot PRODENT. De weg voor je heet de Oude Fabrieksstraat, loop door tot restaurant Hoog Vuur, daar is rechts een blauwe deur met nummer 20 erop. Binnen de deur links.

Parkeren op het terrein Oliemolenkwartier is niet meer mogelijk, behalve voor electrische auto's. Het terrein net ervoor of parkeergarage Eemplein wel, ga over het nieuwe parkplein, door de poortdeur kom je direct bij restaurant Hoog Vuur, loop daar rechts omheen. Gratis parkeren kan voor De Nieuwe Stad (Kleine Koppel) en vanaf hier verder de stad uit (Brabantse straat). Googlemaps zoek op de danswerkplaats amersfoort.

We hebben ook enkele salons georganiseerd in Het Rietveldpaviljoen, onze vorige les/salon locatie.

Het Rietveld paviljoen op de Zonnehof 8.

8 jaar lang gaven we lessen en organiseerden we salons in de Kleurfabriek van Gert van Reenen:

Salon dec. 2008, met dank aan TangoTacion voor de foto's.

Foto's Karin, met dank aan alle (oud) cursisten op de foto's.


Ook zeker de moeite waard:

In de zomer buiten dansen onder een dakje in de kiosk op de Groenmarkt in Amersfoort. Van 19.30 tot 23.00 uur. Toegang 4 euro. DJ Tonada.