Tango Plus; danslessen overdag, voor mensen van 50 jaar en ouder.

De Argentijnse Tango is een mooie manier om in beweging te zijn, mensen te ontmoeten en te genieten van prachtige muziek, zowel tijdens de lessen als in de vele salons waar u Argentijnse Tango kunt dansen. Twee bevlogen tangodanseressen gaan het komende seizoen tangolessen aanbieden aan diegenen die overdag tijd hebben en graag op een fijne, grondige manier nieuwe dingen willen of kunnen leren. Waarbij het plezier van samen iets leuks doen voorop staat. De tango kun je tot op zeer hoge leeftijd blijven dansen, zorgt voor stimulering van de hersenen, verbeteren van de balans en verbetering van de soepelheid van het lichaam. Dus een hele fijne en gezonde manier om in beweging te blijven. Stapje voor stapje leren de docenten u om de muziek te herkennen, daarop te bewegen en samen met uw danspartner een mooie tango te dansen. In de cursus wordt rekening gehouden met mogelijke bewegingsbeperkingen. De lessen zijn zeer toegankeljk voor senioren, ongeacht de danservaring.

De docenten zijn: Anita Ruiter en Karin Venverloo. Anita is een bevlogen danser die vanuit haar ervaring met verschillende dansstijlen en lichaamswerk een heldere, rustige stijl van lesgeven heeft. Karin heeft 11 jaar geleden van haar passie haar werk gemaakt en heeft Cheek2Cheek, de Amersfoortse school voor Argentijnse Tango, opgericht. Hier geeft ze iedere dinsdag- en woensdagavond tangolessen. Enkele jaren geleden heeft ze voor Beweging 3.0 ook TangoPlus lessen gegeven.

Lessen in Amersfoort : U kunt nog instromen bij de wekelijkse lessen van 75 minuten, op donderdagochtend in Nieuwland. Uiteraard kunt u na afloop van de les met de medecursisten nog wat blijven drinken en napraten. Het beste kunt u inschrijven met een partner. Heeft u geen partner dan zullen wij op basis van de inschrijvingen proberen paren te vormen. In de les kan veel gewisseld worden en indien u dat wenst kunt u zowel leren leiden als volgen. Schrijft u zich in zonder partner voor deze cursus dan gaat u ermee akkoord om ook met een partner van uw eigen sexe (meestal dames met elkaar) te dansen. Soms als leider, soms als volger. De kosten zijn 80 euro per persoon voor 10 lessen van 75 minuten. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Amersfoort: in Boerderij Sneul, gestart op 10 oktober iedere donderdag van 11.00 tot 12.15 uur. Adres: de Roode Leeuw 11A, Nieuwland.

Voor meer informatie of opgave voor de lesserie kunt u bellen met Anita: 06-40063321 of met Karin: 033-4340351.
U kunt ook inschrijven (ook zonder partner) via het inschrijfformulier voor TangoPlus Klik hier .

Nogmaals: In meerdere studies is gebleken dat tangodansen helpt om de balans bij ouderen te verbeteren waardoor de kans op breuken vermindert. Uiteraard is het belangrijk om altijd te blijven bewegen, Argentijnse Tango is hiervoor zeer geschikt. Daarnaast is het een stimulans voor de hersenen en het verbetert de uitvoering van complexe taken.

_____________________________________________